2017. június 21., szerda
Vasárnapi Krémes
Vasárnapi Krémes:
Hozzávalók:
Krém:
4 csomag vanília ízű pudingpor,
4 csomag vaníliás cukor,
6 dl tej,
6 dl víz,
7-8 ek kristálycukor
0,5 l habtejszín
Tészta:
2 csomag 0,5 kg-os fagyasztott leveles tészta
Elkészítése:
A krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.
A leveles tésztát kiengedés után 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és 30×35 cm-es tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütjük.
A lapokat megtöltjük krémmel. Néhány órát hűtőben pihentetjük, vagy akár egy éjszakát. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Még sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg villával a tepsi hátulján, mert így nem hólyagosodnak fel.
http://www.thenews.hu/hirmegtekintesenews.php?id=4281
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése