2017. június 23., péntek

Sonkás csónakok


Sonkás csónakok:
Hozzávalók 8 darabhoz:

140 g joghurt,
2 dl tej,
1 tojás,
0,5 dl olaj,
2 tk. só,
50 dkg liszt,
1 tk. cukor,
2,5 dkg élesztő,
15 dkg füstölt sonka vagy tarja,
5 dkg olvasztott vaj,
15 dkg kolbász,
20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. 8 részre osztjuk (én lemértem). Egy tésztadarabot magunk elé teszünk, 12 cm széles, 20 cm hosszú téglalappá nyújtjuk.
A kolbászos fajtákhoz a kolbászt apróra vágjuk, eloszlatjuk 4 tésztadarabon. A sonkáshoz a tésztákat először lekenjük olvasztott vajjal, erre szórjuk az apróra vágott sonkadarabokat. Feltekerjük, egymástól kellő távolságra tesszük egy sütőpapíros tepsiben, mert még kelni fognak. Éles késsel hosszában bevágjuk, a szélein csak 2-2 cm maradjon. Így hagyjuk állni kb. 45 percet.
Az idő leteltével az immár szétnyílt résekbe halmozzuk a reszelt sajtot (jó sokat!)
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a kifli szépen megpirul, a sajt pedig rásül (kb. 30 perc).
http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/2014/02/02/idealis-tizorai/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése