2017. június 20., kedd

Brassói



Brassói:
Hozzávalók 4 főre:

80 dkg sertéscomb,
1 kg krumpli,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál lecsóalap,
só,
őrölt fehérbors,
őrölt feketebors,
őrölt fűszerpaprika,
1 teáskanál majoránna,
3 dl forró víz, olaj

Elkészítése:

A húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom.
A vöröshagymát apró kockákra vágom. Olajon megpárolom a vöröshagymát.
A fokhagymát apróra vágom és hozzáteszem a vöröshagymához.
Beleteszem a lecsóalapot, sózom – borsozom.
Kicsit párolom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt.
Pirospaprikával megszórom, elkeverem, ha szükséges vizet öntök hozzá. Majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm. A húsnak nem kell teljesen puhának lennie.
A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 15 – 20 perc alatt.
A burgonyát leszűröm, és egy jénai tálba öntöm. Ráöntöm a húst is a szaftjával együtt. Ha sok lett a szaft, akkor nem kell ráönteni mindet.
Nagyon óvatosan, a krumplit nem összetörve, összekeverem. Majd előmelegített sütőben 30 – 40 perc alatt készre sütöm.
Savanyúsággal még melegen tálalom.
http://aprosef.hu/brassoi_apropecsenye_recept



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése