2017. június 23., péntek

Kefires lángos


Kefires lángos:
Hozzávalók:
A lángoshoz:

1 kg liszt,
2 db tojás,
300 g kefir,
4 evőkanál étolaj,
1 evőkanál só,
1 csapott evőkanál cukor,
200 ml 2,8%-os tej,
50 g friss élesztő
A tetejére:
tejföl,
só,
reszelt sajt
Elkészítése:
A tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Liszthez adjuk a tojásokat, sót, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk, dagasszuk.
Ezután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni.
Ha állt már 3-4 órát, gombócokat tépünk belőle és olajos kézzel kihúzkodjuk.
Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. (Ha másnapig a hűtőben hagyjuk és utána sütjük, akkor még finomabb.)
Mehet rá a só, a tejföl, és a reszelt sajt.
Tipp:
2 hétig eláll a hűtőben, 30 – 35 db lesz ebből az adagból.
http://aprosef.hu/kefires_langos_recept


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése