2017. június 20., kedd

Rakott bundás kenyér


Rakott bundás kenyér:
Hozzávalók:

3 – 4 szelet kenyér,
1 kis pohár tejföl,
3 db tojás,
5 – 10 dkg sajt,
néhány szelet sonka (bámilyen más felvágott, kolbász, virsli is jó), 1 kis fej vöröshagyma,
só,
bors,
olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk olajjal (vagy sütőpapírt teszünk bele), majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Erre tesszük a sonkát, a hagyma felét és kevés sajtot.
A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a masszánkban, a tálban lévőre rétegezzük és ha maradt a tejfölös tojásból, azt mind ráöntjük a kenyérre. Megszórjuk a hagymával, sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
http://receptneked.hu/gyors/gyors-rakott-bundas-kenyer/


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése