2017. június 20., kedd

Lecsós csirkemell tarhonyával


Lecsós csirkemell tarhonyával:
Hozzávalók 2 adagra:

2 evőkanál olaj,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 db csirkemell filé,
1 üveges lecsó,
só,
őrölt fekete bors,
őrölt köménymag,
cukor,
tarhonya
Elkészítése:
Az olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk az üveges lecsót és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük.
Egy csészébe kimérjük a tarhonyát, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a tarhonya alaposan magába tudja szívni a nedvességet.
http://aprosef.hu/paradicsomos_csirkes_bulgur_recept
http://aprosef.hu/lecsos_csirkemell_recept


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése