2017. június 20., kedd
Tárkonyos húsgombócleves
Tárkonyos húsgombócleves:
Hozzávalók 8 adagra:
A leveshez:
1 közepes fej vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
3 db burgonya,
300 g zöldborsó,
200 g zöldbab,
150 g csiperke vagy sampion gomba,
3 evőkanál étolaj,
só,
őrölt feketebors,
1 kávéskanál tárkony,
400 ml főzőtejszín,
1 evőkanál liszt,
1,5 l víz
A gombóchoz:
25 dkg sertés darált hús, 1 db tojás, 60 g búzadara,
1 kávéskanál petrezselyemzöld, só, őrölt feketebors
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a répát – burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk.
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát.
1 – 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit.
A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.
Mikor jók a zöldségek már, a húsból kicsi gombócokat formázunk (én csak kanállal szaggattam bele a levesbe).
A gombócokat a levesbe tesszük, és kb. 15 percig főzzük, ez alatt puhára fő a gombóc is.
Ha kész a tejszínhez adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük.
Adunk pici főzőlevet a tejszínhez majd a levesbe öntjük. Addig főzzük tovább, míg forr egyet a leves.
http://aprosef.hu/tarkonyos_husgombocleves_recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése