2017. június 20., kedd

Sárgarépa torta csoki öntettel - Gulerødder kage


Sárgarépa torta csoki öntettel:
Hozzávalók:
3 közepes répa,
3 db tojás,
180 ml olaj,
240 g liszt,
270 g cukor,
15 g sütőpor
Csoki öntethez:
60 ml tej,
80 g porcukor,
80 g cukrozatlan kakaópor,
50 g vaj vagy margarin
Elkészítése:
A répát megpucoljuk. A répát, olajat, tojást beletesszük egy turmixgépbe és össze turmixoljuk. A cukrot és a lisztet beleszitáljuk egy tálba + sütőpor. Majd hozzáöntjük a répás keveréket.
Jól elkeverjük és kilisztezett vajazott tortaformába öntjük.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
Kakaóport, tejet, vajat egy lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni, közben kevergetjük míg egyneművé nem válik.
A torta formából kivesszük a tortát és ráöntjük a csoki krémet.

Gulerødder kage:
Ingredienser:
3 mellem or store gulerødder
3 æg
180 ml olie
240 g mel
270 g sukker
15 g bagepulver
0,5 tsk salt
Bag 45 min v. 180 grader
Opskrift:
Farin og olie røres sammen, æggene piskes i et af gangen, derefter blandes tør ingredienserne og hældes / røres sammen med reven gulerod.
Hældes i bradepande 23x33 cm. og bages ved 185 grader C. alm. ovn i 45 minutter.
(80 g sukker/flormelis
80 g kakao
60 ml mælk
50 g margarine/smør
Sådan ca. - vil ikke give garanti for jeg ikke har lavet fejl i omregningen til g/ml.) 












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése